SZERETNÉD ANNÁT
AZ OTTHONODBAN LÁTNI?

Anna App

Letöltöm az alkalmazást

Az Anna alkalmazás letöltésével, lehetőséged lesz az Anna szabályzó távoli vezérlésére. Az alkalmazást Anna Thermostat néven keressd meg a következő áruházakban: iOS (App Store) vagy Android (Google Play)

Az alkalmazás elindításakor meg kell adnod a Smile ID-t (a kódot csak egyszer kell megadni). Ezt követően kiválaszthatod az otthonodra vonatkozó beállításokat és heti fűtési időprogramot hozhatsz létre. Ha kérdésed lenne az alkalmazás használatával kapcsolatban, kérjük, olvasd el az Alkalmazás Használati Útmutatót.

Anna letöltések

LETÖLTÉSEK

Szeretnél többet megtudni Anna beállításával kapcsolatban? Az alábbiakban számos technikai kérdésre próbálunk választ adni!
Itt elérheted a telepítéshez és Anna használatához szükséges magyar nyelvű útmutatókat. Ezzel Anna hatékonyabban fog működni az Te érdekedben.

Anna 24V/OT
Anna 230V
Anna App

ÚTMUTATÓ

Általános

• Először ellenőrizzük, hogy kazánunk kompatibilis-e Annával. (Lásd: Anna kompatibilis a kazánommal?)
• A kazán mellett rendelkezésre áll szabad 230V-os dugalj és megfelelően erős internet jel? Amennyiben az okostelefon WiFi kijelzőjén legalább kettes erősségű vételi jelet jelez a kazán mellett, akkor feltételezhető, hogy a WiFi hálózati erőssége megfelelő.
• Van olyan okostelefonunk, tabletünk, amelyik működik IOS vagy Android alatt? Amennyiben igen, akkor telepíthetjük az Anna applikációt. Ellenőrizzük a minimális rendszerkövetelményeket! (Lásd: Rendszerkövetelmények)
• Van elegendő kábel annak érdekében, hogy a kazánt a termosztáttal össze lehessen kötni? Annának szüksége van kábeles összeköttetésre.
A megfelelő helyen vagy. Itt tudunk neked segíteni, amennyiben elakadnál a telepítés során.
Nem minden termék érkezik Kínából! Annát Hollandiában, a Plugwise cég fejlesztette és gyártja.
Annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást tudjuk nyújtani, ideiglenesen be tudod állítani a Smile-t, hogy egy távoli elérésen keresztül mérnök kollégáink és fejlesztőink megnézhessék közvetlenül, az ő számítógépükön keresztül a beállításaidat és megállapíthassák, hogy milyen probléma van. Nyomd meg hatszor gyors egymásutánban a fekete gombot a Smile-on. Ez egy 48 órán át tartó csatlakozást biztosít a mérnök kollégáink számára. Hívd fel a támogató kollégánkat előre, annak érdekében, hogy tudjuk, hogy milyen távoli elérést igényelsz.
A Smile-t a kazán és az Anna közé építettük be. A Smile biztosítja, hogy a kazánból érkező adatok saját otthoni hálózatunkon keresztül eljussanak az okostelefonra vagy a tabletre. Amennyiben a Smile tönkremegy, Anna továbbra is folytatja működését. Ezért biztosítsuk, hogy a Smile dugalj továbbra is csatlakoztatva legyen az elektromos hálózathoz. Ez teszi lehetővé Annának, továbbra is elektromos ellátást kapjon. Anna továbbra is dolgozik az időprogram szerint. Jelenleg nem fogjuk tudni használni az Anna applikációt vagy a HTML interface-t. Az elérhető funkciók száma csökken, csak közvetlenül Annán, manuális módon végezhetők el a beállítások. Kizárólag a hőmérséklet emelésére és csökkentésére van lehetőség Anna nyomógombjainak érintésével.

Problémáim vannak a telepítéssel 1. lépés:
WiFi hálózathoz való csatlakozás

A WiFi jelerősséget fel lehet erősíteni egy erre kialakított eszközzel, amely biztosítja a kazán közelében is a megfelelő hálózati elérést és erősséget. Kérjük, keress WiFi jelerősítő (repeater) eszközt.
A WLAN és a Status lámpák villognak miután a Smile-t az elektromos hálózati csatlakozóba bedugtuk (a Smile bejelentkezési módban van)? Csak ekkor lehetséges, hogy a WiFi hálózatok között megtaláljuk a Smile hálózatát is. Reseteljük a hálózati csatlakozást a Smile-on annak érdekében, hogy a Smile-t a bejelentkezési módba állítsuk. (Lásd: Hogy reseteljük a hálózati csatlakozást.)
Várjunk, amíg a Smile teljes mértékben elindult, mielőtt csatlakoznánk hozzá. Ez kb. 2 percig tart. Ellenőrizzük, hogy helyesen írtuk-e be a Smile jelszót. (8 karakter, ami a Smile a hátán levő matricán szerepel.) Amennyiben azt választottuk, hogy a Smile jelszó automatikusan mentésre kerüljön, akkor távolítsuk el a jelszót és újra írjuk be a 8 karakteres jelszót, ami a matricán szerepel.
Ellenőrizzük, hogy a hálózat neve az ugyanaz, mint a Smile hálózat neve. A hálózat neve ugyancsak a Smile hátulján levő matricán szerepel az ’SSID’ feliratot követően. Reseteljük a WiFi csatlakozást a Smile-on. (Lásd: Hogy reseteljem a hálózati csatlakozást?) Ellenőrizzük, hogy nincs-e a Smile –hoz egy hálózati kábel csatlakozva.
Vedd fel a kapcsolatot a műszaki támogató munkatársunkkal, aki a továbbiakban tud segíteni.
Ellenőrizzük, hogy az okostelefonunk vagy tabletünk a Smile hálózathoz csatlakozik-e. (Ez a hálózatnév ’smile_’-al kezdődik.) Ez szükséges ahhoz, hogy az Anna weboldalhoz csatlakozzunk. Csatlakozzunk a Smile hálózathoz. Amennyiben kiválasztottuk a Smile jelszó automatikus mentését, távolítsuk el a jelszót és újra üssük be a 8 karakteres jelszót, ami a Smile hátán levő matricán szerepel.
El tudsz jutni a ’Network settings’ (hálózati beállítások) oldalra saját magad is. Írjuk be a http://192.168.40.40 címet a web böngészőjébe, hogy az Anna weboldalhoz csatlakozhassunk. Klikkeljünk a bal oldali menü ikonra. Klikkeljünk a ’Settings’ (beállítások) menüpontra. Klikkeljünk a ’Network Settings’ (hálózati beállítások) pontra.
Ellenőrizzük, hogy a WiFi jelerősség a Smile telepítési helyiségében megfelelő-e. Amennyiben az okostelefonunk minimum kettes erősségű WiFi erősséget jelez, akkor feltételezhetjük, hogy ez megfelelő. Megfelelő a jelerősséged? Lehetséges, hogy a Smile nem rögtön fogja megtalálni az Ön WiFi hálózatát. Ebben az esetben nyomjuk meg még egyszer a ’Scan’ gombot addig, amíg a WiFi hálózat megtalálásra nem kerül. Válasszuk ki a WiFi hálózatot, írjuk be az ehhez a hálózathoz tartozó jelszót, és mentsük el a hálózat beállításait. Várjunk addig, amíg a Smile újraindul.
Csak akkor tudsz a WiFi hálózatodhoz WPS csatlakozáson keresztül eljutni, amennyiben egy speciális WPS gombbal rendelkezik a routered vagy a router honlapja. Nem használhatunk egy pin kódot a WPS csatlakozáshoz. Megjegyzés: a WPS gomb sok routernél még nem aktív. Javasoljuk, hogy nézd meg a router felhasználói útmutatóját, hogy a WPS gombot hogyan kell aktiválni. 2 percet kell várnunk, hogy a Smile-t a WiFi hálózathoz tudjuk csatlakoztatni, miután nyomva tartottuk a fekete gombot a Smile-on két másodpercen keresztül. (A WLAN lámpa gyors egymásutánban villog.) Tehát ezen két perces időtartamon belül kell megnyomnunk a WiFi routeren lévő WPS gombot. Két perc elteltével a Smile visszaáll a bejelentkezési módba.
Ez szintén lehetséges és nagyon egyszerű. Szükséges lesz hozzá egy UTP hálózati kábel, amely elegendő hosszúságú ahhoz, hogy a routert a Smile-lal összekössük. Csatlakoztassuk a hálózati kábelt a Smile-hoz a hálózati kábel csatlakozón keresztül, a másik végét a kábelnek illesszük be a router internettel ellátott portjába. Ha nem tudjuk, hogy melyek azok az internet ellátottsággal bíró portok, akkor nézzük meg a router használati leírását vagy vegyük fel a kapcsolatot a router forgalmazójával. Csak amennyiben a fent leírtakat sorrendben elvégeztük, lehet a Smile-t a hálózati adapter segítségével az elektromos hálózathoz csatlakoztatni.
Ellenőrizzük, hogy az okostelefonunk, tabletünk vagy számítógépünk ugyanahhoz a hálózathoz csatlakozik-e, amelyhez a Smile is. Amennyiben ez a helyzet, először ellenőrizzük a hálózati csatlakozást. Sikerül más egyéb weblapokat megnyitnunk? Amennyiben igen, akkor ellenőrizzük az alábbi lámpákat a Smile-on. A ’Status’ és a ’LAN’ lámpák a Smile-on villognak: a Smile csatlakoztatva van a hálózathoz. A ’Status’ és a ’WLAN’ lámpák a Smile-on villognak: lehetséges, hogy a Smile még mindig bejelentkezési módban van, hogy a WiFi hálózathoz csatlakozzon. Távolítsuk el a hálózati kábelt a Smile-ból és húzzuk ki a Smile adaptert az elektromos hálózati dugaljból. Most csatlakoztassuk újra a hálózati kábelt a Smile-hoz és aztán csatlakoztassuk a hálózati adaptert az elektromos aljzathoz. Várjunk amíg újra indul a Smile. A ’Status’ lámpa kivilágít és a ’LAN’ lámpa villog.

Problémáim vannak a telepítéssel 2. lépés:
A Smile csatlakoztatása

Amennyiben lehetséges, csatlakozzunk kábeleken keresztül a kazán erre a célra kialakított csatlakozási pontjaihoz. Amennyiben ez nehézségbe ütközik, akkor dönthetünk úgy, hogy elvágjuk a kábeleket. Mindkét esetben nézzük meg és tájékozódjunk a kazán használati utasításában és gépkönyvében a kazánhoz történő csatlakozás témakörében. Figyelem! Amennyiben telepíted ezt a terméket, mindig húzd ki a kazánt és a Smile-t az elektromos hálózati csatlakozóból.
Azért mert azt szeretnénk, hogy a komfortérzeted ne szenvedjen csorbát. Ajánljuk, hogy az általunk leírt telepítési sorrend minden lépését lépésről lépésre, az általunk leírt módon tartsd be. Így számodra könnyebb visszakövetni, hogy ha valamit kihagytál volna a telepítési folyamatból, és így számunkra is könnyebb lehetőséget biztosít arra, hogy segíthessünk, amennyiben elakadnál. Amennyiben ideiglenesen csatlakoztatjuk a Smile-hoz az Annát az extra telepítési kábel segítségével, akkor gyorsan megbizonyosodhatunk arról, hogy a Smile megfelelően csatlakozik-e a kazánunkhoz. Gondosan tartsuk be a telepítési leírásban leírt lépéseket. Szintén ellenőrizd az Anna honlapján, hogy a Smile felismeri-e a kazánodat. Nyissuk meg a https://anna.plugwise.net oldalt az internet böngészőben, jelentkezzünk be a Smile ID azonosítóval, és bizonyosodjunk meg róla, hogy okostelefonunk, tabletünk vagy számítógépünk ugyanahhoz a hálózathoz csatlakozik-e, amelyhez a Smile-t csatlakoztattuk. Válasszuk ki a ’Status’ menüpontot és nézzük meg a ’System’ rendszerbeállításokat. A ’Boiler protocol’ menüpont alatt láthatjuk, hogy a Smile milyen kazánbeállítással lett programozva.
Nyissuk meg a https://anna.plugwise.net oldalt a böngészőben, jelentkezzünk be a Smile ID azonosító felhasználásával, és biztosítsuk, hogy az okostelefonunk, tabletünk, vagy számítógépünk ugyanahhoz a hálózathoz csatlakozik, mint amihez a Smile-t csatlakoztattuk. A menüben válasszuk a ‘Settings’ > ‘System settings’ és ’System’ menüpontokat, klikkeljünk a ’Check’ gombra a kazán protokoll mellett. A Smile ekkor újra ellenőrzi a beállított kazán protokollt. Amennyiben a kazán protokoll még mindig nem helyes, ellenőrizzük, hogy a kazánon belül a kábelek megfelelően vannak-e csatlakoztatva és szükséges-e esetleg utólagos beállítás a kazánon belül. Lásd még: Az Anna kompatibilis a kazánommal? Például lehetséges, hogy a kazán az OpenTherm protokollt támogatja, de a termosztát, amely eddig üzemelt az on/off csatlakozására van kapcsolva a kazánnak. Tájékozódjunk a kazán telepítési leírásában többlet információkért vagy vegyük fel a kapcsolatot a kazán telepítőjével.
Ellenőrizzük, hogy a kazán csatlakoztatva van-e az elektromos hálózathoz. Ellenőrizzük, hogy a kazán kábelei helyesen csatlakoznak-e a Smile-hoz. Minden alkalommal, amikor ezt a terméket telepítjük, kapcsoljuk ki és húzzuk ki a kazán és a Smile elektromos hálózati csatlakozóját.

Problémáim vannak a telepítéssel 3. lépés:
Anna csatlakoztatása

Ellenőrizzük a kábeleket, amelyek az Annát a Smile-hoz csatlakoztatják. Ellenőrizzük, hogy a kábelek nem érintkeznek-e egymással és hogy biztonságosan rögzítve vannak-e a Smile-hoz az Anna jelű csatlakozón keresztül.
Először nézzük végig az „Anna nem működik” előző lépéseket. Ha még mindig problémával állunk szemben, húzzuk ki a Smile elektromos csatlakozóját a falból, úgy ahogy a kazán elektromos csatlakozóját is. Csak akkor csatlakoztassuk újra a Smile-t és a kazánt az elektromos hálózathoz, miután megbizonyosodtunk arról, hogy az Anna helyesen rögzítve van a fali adapterhez.

Problémám van a telepítéssel 4. lépés:
Az Anna applikáció telepítése

Először ellenőrizzük, hogy a Smile hátoldalán lévő matricán szereplő jelszót adtuk-e meg. Bizonyosodjunk meg róla, hogy az okostelefonunk, a tabletünk ugyanahhoz a hálózathoz csatlakozik-e, mint a Smile. Most próbáljunk meg az Anna honlapjához csatlakozni a https://anna.plugwise.net címen. Amennyiben nem működik, várjunk 10 percet és ismételjük meg a fenti lépéseket.
WiFi: csatlakoztassuk Annát újra a WiFi hálózathoz. Lásd: Annát más WiFi hálózathoz akarom csatlakoztatni. LAN: csatlakoztassuk Annát újra a LAN hálózathoz. Lásd: Annát más WiFi hálózathoz akarom csatlakoztatni.

Beállítások megváltoztatása

Tartsuk nyomva a fekete gombot a Smile-on 5 másodpercen keresztül addig, amíg a ’Status’ fény ötször egymás után nem villan föl és a WLAN fény nem villog egymás után. A hálózatok ekkor törlődnek.
Reseteljük a WiFi csatlakozást a Smile-on. (Lásd: Hogy reseteljük a hálózati csatlakozást?) Csatlakoztassuk újra a Smile-t a WiFi hálózathoz. (1. lépés)
Távolítsuk el a hálózati kábelt a Smile-ból. Tartsuk nyomva a fekete gombot a Smile-on 5 másodpercen keresztül addig, amíg a ’Status’ fény egymás után ötször nem villan föl és a ’WLAN’ fény nem villog egymás után. Ekkor engedjük el a gombot. Húzzuk ki a Smile-t az elektromos hálózatból. Először csatlakoztassuk a hálózati kábelt a Smile-hoz, mielőtt a Smile-t újra visszadugnánk az elektromos hálózati csatlakozóba. A ’Status’ és ’LAN’ fények a Smile-on villognak: a Smile csatlakozott a hálózathoz.
Amennyiben egy új szoftver verzió elérhető, az éjszaka folyamán a Smile automatikusan frissül. Amennyiben korábban szeretnénk egy frissítést végezni, ezt a HTML interface segítségével meg tudjuk oldani. Menjünk a https://anna.plugwise.net oldalra és bizonyosodjunk meg róla, hogy az okostelefonunk, tabletünk vagy számítógépünk ugyanarra a hálózatra csatlakozik, mint amelyikre a Smile. Válasszuk ki a ’System Status’ menüpontot és nézzük meg a ’Firmware’ menüpontot. Nyomjuk meg a gombot a ’Check for new Firmware’ mellett. Amennyiben rendelkezésre áll egy új szoftverfrissítés, akkor azt itt frissíthetjük.
Semmi probléma. Húzzuk ki a kazán és a Smile elektromos csatlakozóját a konnektorból. Csatlakoztassuk a Smile-t a másik kazánhoz. Kövessük a 2. lépésben leírtakat a felhasználói gépkönyvben és járjunk el annak megfelelően. Amennyiben sikerült csatlakoztatni a Smile-t a kazánhoz, csatlakoztassuk a kazánt és a Smile-t újra az elektromos hálózathoz. Várjunk, amíg a Smile és az Anna újraindul. Csatlakozzunk a HTML interface-hez a https://anna.plugwise.net. oldalon, a menüből válasszuk a “Settings” > “Boiler settings” és lejjebb ’Boiler protocol’ menüpontokat. Kattintsunk a ’Check’ gombra a ’Boiler protocol’ mellett. Az új kazán protokoll felismerésre kerül és most már az eddig megszokottakhoz hasonlóan használhatjuk Annát az új kazánunkkal.
Anna az OpenTherm protokollt használja? Ebben az esetben beállíthatjuk a maximális kazánhőmérsékletet. Csatlakozzunk a HTML interface-n keresztül a https://anna.plugwise.net oldalon. Menjünk a “Settings” > “Boiler settings” menüpontokra. Írjuk itt be a maximális kazánhőmérsékletet. Nem adtuk meg Annának a maximális kazánhőmérsékletet? Akkor ebben az esetben Ő 60°C-ra fogja ezt beállítani. Tanácsos egy jól szigetelt házban az előremenő hőmérsékletet 60°C-ra állítani. Ebben az esetben a kazán hosszabb ideig fog fűteni, de egy alacsonyabb teljesítményen. Amennyiben az otthonod nagyon jól hőszigetelt, nagyon kevés lesz a hőveszteséged. Ebből következően a gázfogyasztásod is csökkenni fog. Állítsd a kazánhőmérsékletet 80-85°C-ra, amennyiben a házad szigetelése gyengébb minőségű.

ANNA

A kis láng ikon az Anna kijelzőjén nem csak azt jelzi, hogy Anna éppen fűti otthonunkat, de akkor is kijelzésre kerül, amikor a kombi kazán melegvíz-készítési üzemmódban van. Amennyiben a radiátorok továbbra is fűtenek, ellenőrizzük, hogy a kazán megfelelően csatlakozik-e az Annához.
Amikor Anna még új, akkor nagyon sokat kell, hogy tanuljon az otthonodról. Anna ellenőrzi, hogy milyen gyorsan tudja az otthonodat felfűteni és emlékezni fog erre. Pár napot követően elteltével Anna megismeri azt és tudni fogja, hogy hogyan tudja az otthonodat a megfelelő/ kívánt hőmérsékletre leghatékonyabb a leghatékonyabb módon és a leggyorsabban felfűteni.
(0.13.3 és az ennél újabb szoftver-verzióknál) Hogy ha az időprogram aktív és Annát a ’Távoli üzemmódba’ állítottuk be, akkor ez az üzemmód addig fog érvényben maradni, ameddig az időprogram szerint egy új hőmérsékleti pontot el nem ér. Amennyiben egy előre beállított üzemmódot hosszabb ideig szeretnénk aktiválni, akkor az időprogramot ajánlott kikapcsolni. Csak a ’Szünidő’ és a ’Fagyvédelem’ előre beállított üzemmódok kapcsolják ki automatikusan az időprogramot.
Annának pár napra, maximum egy hétre van szüksége ahhoz, hogy megtanulja, hogy milyen gyorsan tudja felfűteni otthonunkat. Anna programozásában egy átlagos ház, lakás paraméterével számol. Más szóval, amennyiben az átlagostól eltér az otthonod, akkor Annának több időre lesz szüksége ahhoz, hogy megtanulja felhasználói szokásaidat, és hatékonyan fel tudja fűteni az otthonodat. Amennyiben azt szeretnénk, hogy a hőmérséklet az otthonunkban 19°C legyen reggel nyolc órakor, akkor Anna gondoskodik arról, hogy ez megvalósuljon.
Amikor az Anna applikációban egy időprogramot hozunk létre, Anna a hőmérsékletet arra az időpontra fogja beállítani, amit beprogramoztunk. Amennyiben azt szeretnénk, hogy a hőmérséklet az otthonunkban 21°C legyen reggel nyolc órakor, Anna gondoskodik erről.
Nem olyan a hőmérséklet az otthonunkban amilyet szeretnénk? Ez lehet, hogy annak a következménye, hogy Annát nem a megfelelő helyre szereltük fel. Anna működésének alapja az a hőmérséklet, amelyet Ő a felszerelés helyszínén mér. Biztosítsuk, hogy Anna a legideálisabb helyen legyen felszerelve, a leghatékonyabb működés elérése érdekében. Szintén ellenőrizzük a kazán beállításait.
Ön üzenetet kapott. Ezt az üzenetet az Anna applikációban el tudjuk olvasni. Meg tudjuk nyitni ezt az üzenetet az applikációban úgy, hogy az Anna fület megnyitjuk az okostelefonon vagy a tableten. Nyomjuk meg az üzenet ikont a kék körben az okostelefonon vagy a tableten. Az üzenet eltűnik, miután már egyszer elolvastuk.
Amikor Anna kazánhibát érzékel a képernyője pirosra vált és egy üzenet ikon jelenik meg egy felkiáltójellel. Ezt az üzenetet az applikációban tudjuk elolvasni. (Egy üzenet jel jelenik meg a képernyőn.) Ezt az üzenetet csak akkor fogjuk tudni eltüntetni, amikor a kazán hibáját kijavítottuk. Ekkor a képernyő újra kékre vált. Vegyük fel a kapcsolatot a kazán szervizével, vagy olvassuk át a kazán használati utasítását a meghibásodással kapcsolatban. Figyeljünk oda, hogy amennyiben kazánhiba esete áll fenn, Anna nem tudja a kazánt szabályozni és a hőmérsékleteket változtatni.
Amikor a Smile nem képes Annával kommunikálni, és a ’Smile nem található’ felirat jelenik meg. Ez azért következhet be, mert az Anna és a Smile közötti kábel érintkezése nem megfelelő. Ellenőrizzük a kábelcsatlakozást az Anna és a Smile között, és próbáljuk meg újraindítani a Smile-t, annak ki- és bekapcsolásával. Amennyiben ez nem oldja meg a problémát, kérjük, vedd fel a kapcsolatot műszaki támogatásunkkal. Ha Anna elveszíti a Smile-lal való kapcsolatot, emellett üzemben marad és dolgozik, de nem tud minden funkciót végrehajtani. Nem lehet az applikáción vagy a HTML interface-en keresztül elérni Annát. Anna beállításait csak magán az Anna termosztáton lehet végrehajtani.
Anna közelség-érzékelője 30 cm-es távolságon belül érzékeli, hogy ha előtte állunk. Amennyiben a képernyő nem kapcsol be amikor előtte állsz, akkor újra lehet indítani (reset) Anna beállításait, hogy a közelség-érzékelő szenzort is újra indítsuk. Ezt a HTML Interface-n keresztül a menüből a ’Settings’(Beállítások) > ’System settings’(Rendszer beállítások) és ’Device settings’ (Eszköz beállítások) menüpontok alatt. Kattintsunk a ’Calibrate’ (Kalibrálás) gombra, a közelség-érzékelő szenzor mellett. Anna narancssárgán világít, majd a kijelzője kikapcsol. Anna újra beállítja a közelség-érzékelőjét.
Húzzuk ki a Smile-t az elektromos hálózatból. Vegyük le Annát a fali tartókeretéről és aztán klikkeljük vissza. Ezt követően újra csatlakoztassuk a Smile-t az elektromos hálózati aljzatba és várjunk, amíg Anna újra indul.
Csak akkor tudunk időprogramot aktiválni, miután egy ilyen időprogramot az applikáció vagy a HTML interface segítségével létrehoztunk.

ANNA APPLIKÁCIÓ

Az ikon forog amennyiben csökkentjük vagy növeljük a hőmérsékletet vagy egy előre beállított üzemmódot vagy időprogramot aktiválunk vagy deaktiválunk az Anna applikációjában. Ezeket az akciókat és beállításokat Anna megtanulja tőled.
Az Anna applikációjában menjünk a beállításokhoz, a ’Settings’, ’Smile’ menüpontba. Kapcsoljuk be a ’Remote’ (Távoli elérés) gombot. Ezt a gombot csak akkor tudjuk aktiválni, amikor otthon vagyunk. (Az okos telefonunk ugyanahhoz a hálózathoz csatlakozik, amelyikhez a Smile.) A távoli eléréshez Annának, a Plugwise szerverrel kell kapcsolatot létesítenie. A távoli elérés csak ezen a módon keresztül történhet meg. A távoli elérést egy felhőszolgáltatás biztosítja számunkra. Személyes adataink mindig biztonságban és anonim módon kerülnek közvetítésre. Amennyiben Annának nem akarunk felhatalmazást adni a Plugwise szerverrel való kapcsolatra, ezt megtehetjük a ’Settings’(Beállítások) > ’System settings’(Rendszer beállítások) menüpontokban a HTML interface-en. Ebben az esetben sajnos Anna nem képes a távoli elérést biztosítani számunkra.
Ellenőrizzük, hogy az applikáció legfrissebb verzióját használjuk-e. Ezt letölthetjük a Playstore-ról vagy az App Store-ról. A telepítést követően kapcsoljuk ki a távoli elérést, aztán kapcsoljuk újra vissza. Lásd: ’Távoli elérés’.
Amikor Anna érzékeli, hogy az okostelefon elhagyja az előzetesen beállított geo-fence területet, akkor az előre beállított távoli üzemmódba kapcsol és nem veszi figyelembe az otthonunkban tartózkodó más személyek jelenlétét.
Állítsuk be az okostelefont vagy tabletet olyan módon, hogy az Anna applikáció automatikusan lekérhesse a GPS jeleket. Csak az applikáción keresztül lehet a ’Geo-fence’ beállításokat változtatni. Menjük a ’Settings’ (beállítások) menübe és válasszuk ki a ’Smile menüpontot. A Geo-fence aktiválásának érdekében először be kell kapcsolni a ’Távoli elérés’ funkciót, lásd: Távoli elérés. Kapcsoljuk be a ’Geo-fence’ funkciót és adjuk meg a távolságot, amelyen belül Annának aktiválnia kell magát.
Bekapcsoltuk a GPS vevőt az okostelefonunkon? A GPS jelet használja fel az applikáció, hogy meghatározza aktuális pozíciónkat a Smile pozíciójához képest. Amennyiben bezártuk az applikációt és a Geo-fence nem működött a háttérben, vagy a GPS jel az okostelefonunkon ki volt kapcsolva, akkor kb. 5 percre van szüksége az applikációnak, hogy megállapítsa az távolságot az aktuális pozíciónk és a Smile között. Ezen távolság és az előzetesen – a Geo-fence ’Distance’ (Távolság) menüpontban – megadott távolság értéke alapján Anna aktiválja az ’Otthoni’ vagy a ’Távoli’ üzemmódot.
Tekintsünk úgy a Geo-fencingre, mint egy virtuális kerítésre az otthonunk körül, amely az okostelefonból érkező GPS jel alapján működik. Mikor Anna látja, hogy az okostelefon elhagyja a kerítéssel lekerített területet, akkor aktiválja a ’Távoli üzemmódot’. Amikor az okostelefon újra belép erre a virtuális kerítéssel lekerített területre, akkor Anna aktiválja az ’Otthoni üzemmódot’, hogy mire hazaérünk, otthonunk komfortosan és melegen álljon rendelkezésünkre. Amennyiben a Geo-fencing be van kapcsolva, az applikáció rendszeresen lekérdezi a telefon pozíció-adatait. Az Anna applikáció meghatározza, hogy a ’Távoli’ vagy az ’Otthon üzemmód’ legyen-e bekapcsolva, a GPS jelek alapján. Annak érdekében, hogy a pozíció meghatározása biztonságosan történjen, a rendszer többször is lekéri azt. Ennek eredményeképpen lehetséges az, hogy különösen magas sebességnél az Anna applikáció lassabban reagál. A Geo-fence funkció az okostelefon GPS jeleit használja. Biztosítsuk, hogy a Geo-fence funkcióhoz az okostelefon GPS vevője be legyen kapcsolva.
A Geo-fencing, az applikációra alapozva működik. Ez az oka annak, hogy az applikációnak futnia kell a háttérben ahhoz, hogy a Geo-fencing hatékonyan működjön. Amennyiben a Geo-fencing funkciót aktiváltuk, az applikáció rendszeresen lekérdezi az okostelefon pozícióját, hogy megállapítsa, hogy ’Távoli’ vagy ’Otthoni üzemmódba’ kell állítani az otthoni fűtési rendszert. Ez okozhatja az okostelefon akkumulátor-idejének csökkenését.
Ezt nem szükséges megtennünk. A változások automatikusan mentésre kerülnek. Amikor elhagyjuk az oldalt a vissza gomb segítségével a képernyő bal felső oldalán, a változások automatikusan mentésre kerülnek.
Ezt nem szükséges megtennünk. A változások automatikusan mentésre kerülnek. Amikor elhagyjuk az oldalt a vissza gomb segítségével a képernyő bal felső oldalán, az időprogram – ami éppen kijelzésre került a képernyőn – automatikusan mentésre kerül.
Miután Annának megadtuk a lehetőséget arra, hogy megtanulja energiafelhasználási szokásainkat, több energiahatékonysági mód közül választhatunk. Ez azt jelenti, hogy ez az opció az applikációban csak egy későbbi időpontban válik beállíthatóvá. Ezt követően három energia-megtakarítási profilból választhatunk: a ’Komfort’, a ’Gazdaságos’ és az ’Öko-tudatos’. Amennyiben a komfort a legfontosabb számunkra, válasszuk a komfort üzemmódot. Amennyiben a fenntartható életstílus fontos szerepet játszik, de a komfortból csak kis kompromisszumokat vagyunk hajlandóak engedni, válasszuk a gazdaságos üzemmódot. Az Öko-tudatos üzemmód az optimális hatékonysággal a legnagyobb energia megtakarítást képes elérni. Anna egy kicsit lejjebb veszi a komfort-szintet a jelenlegi életstílusához képest.

HTML Interface

Nem lehetséges elérni a https://anna.plugwise.net oldalt a Safari böngészőn keresztül. A Safari nem engedi meg számunkra, hogy egy helyi IP címre irányítsunk. Ez lehetetlenné teszi számunkra, hogy az Anna honlapjára irányítsunk át. A Chrome vagy Firefox böngésző használatát kérjük, ebből az okból kifolyólag.
Anna OpenTherm protokollt használ? Csak akkor tudod a maximális kazánhőmérsékletet beállítani. Nem adtad meg Annának, hogy mi legyen a maximális kazánhőmérséklet? Akkor Ő ezt 60°C-ra állítja be. Amennyiben bizonyos vagy abban, hogy Annát OpenTherm csatlakozáson keresztül csatlakoztattad a kazánodhoz és ennek ellenére Anna nem ismeri fel a megfelelő kazán protokollt, akkor menj a kazán beállítások menüpontra a HTML interface-n és klikkelj a ’Check’ gombra a ’Boiler protocol’ mellett. Anna ekkor újra megkeresi a megfelelő kazán protokollt.